Elva Keskväljak Rekonstrueerimistööd Uudis

Kesk tänava ettevõtjatele ja majaomanikele tutvustati rekonstrueerimistööde plaani

20. veebruaril toimus Elva vallamajas koosolek, kus tutvustasid Elva Vallavalitsuse ametnikud ja ettevõtte OÜ RTS Infraehitus esindajad Kesk tänava ja selle lähiümbruse rekonstrueerimise projekti ning ehitamisega seotud ajakava ja tehtavaid töid.

RTS Infraehituse objektijuht Kristen Veibri selgitas kohalolijatele tööde teostamist lähemalt. Kõigepealt teostatakse vee- ja kanalisatsioonitööd, seejärel tänavavalgustuse- ja elektritööd. Sellele järgnevad teeküna väljakaeve, aluste ehitus, asfalteerimistööd, kõnniteede sillutiskivi paigaldus ja haljastustööd.

Veibri selgitas, et töid teostatakse neljas etapis, mis tähendab, et Kesk tänavat ei suleta ehituse ajal täielikult ning kõikide hoonete juurde tagatakse ligipääs.

Vallaarhitekt Jaanika Saar tutvustas Kesk tänava projekti veidi lähemalt, rääkides muuhulgas rahastusest. „Projekti kaasrahastatakse Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondist ning ehitustööde maksumus kujunes ehitushankega 3,2 miljonit eurot koos käibemaksuga. Sellest on toetuse suurus 1 010 000, 60 eurot.”

Projektiga muudetakse linna peatänav atraktiivsemaks ning mugavamaks nii jalgsi kui ka rattaga liikujale. „Samuti luuakse juurde tänavaäärseid parkimiskohti, istumis- ja vaba aja veetmise kohti ning korrastatakse ja rikastatakse haljastust,” lisas Saar.

Vallaarhitekt ütles, et Kesk tänava rekonstrueerimisega muutub tänav autoliiklusele kitsamaks (5,5 m) ning säilib kahesuunaline liiklus. Kiirusepiirang saab olema kogu tänaval 30 km/h. „Parkimine on lahendatud tänavaäärsete taskutega, kokku on parkimiskohti 49.”

Koosolekul küsiti palju parkimisega seotud küsimusi. Vallavalitsuse ametnikud selgitasid, et parkimiskohti tuleb kogu lõigul juurde, sest tulevikus saab parkimiseks kasutada mõlemal pool tee ääres asuvaid parkimistaskuid. Siiani on see olnud võimalik vaid ühel pool tänavat konkreetsetes lõikudes.

Elanikud küsisid samuti allee säilimise kohta. Vallaarhitekt Jaanika Saar selgitas, et puud asendatakse uute ja tervete puudega.

Rohkem infot projekti kohta leiate SIIT.