Uudis

Elva linnas algavad Pika tänava rekonstrueerimistööd

Möödunud nädalavahetusel paigaldati Elva linnas Pikale tänavale liiklusmärgid, mis tähistavad ühtlasi ka Pika tänava ehituse algust.

Ehituse esimeses etapis teostatakse töid lõigus Elva raudteejaam kuni Arbi oja. Esmalt freesitakse asfalt ning lähipäevil alustatakse ka trassitööde ja kaevamisega.

Läbipääs tänavalt on tagatud kohalikele elanikele ja teenindavale transpordile.

Ehitustööd toimuvad nii, et vajadusel suletakse tänav täielikult vaid lühikeseks ajaks. Kohalikel elanikel ja teenindaval transpordil on võimalik liigelda, kuid transiitliikluseks on tänav juba praegu märkidega piiratud.

Juhul, kui Pikal tänaval külgnevate majapidamiste juures toimuvad kaevetööd, kus hoovi sissesõit või ligipääs on piiratud, teavitab ehitaja sellest eelnevalt vastavat majapidamist.

Esmalt toimub tänaval vana asfaldi freesimine ja äärekivide eemaldamine, millele järgnevad kaevetööd ning sademevee torustike eemaldamine. Pärast seda tegeletakse tagasitäite ja killustikalusega.

Objekti infotahvlid paigaldatakse järgmise nädala alguseks.

Ehitustöid teeb Asfaldigrupp OÜ ning Pika tänava rekonstrueerimine maksab kokku 1 317 600 eurot.

Ehitustööde tähtaeg on 2021. aasta juuli lõpp.

Ehitaja loodab võimalikult palju töid teha ära talvel, et kevade saabudes tegeleda juba tänava asfalteerimise, haljastuse ning tänavakivide paigaldamisega.

Rekonstrueerimistööde käigus uuendatakse Elva linna läbiva transiittee asfaltkate koos aluskihtidega. Rajatakse sadeveekanalisatsioon ja uus tänavavalgustus. Liiklejate ohutuse tagamiseks rajatakse sõiduteest eraldi kergliiklustee, mis hakkaks tulevikus ühendama Tartu mnt kergteed raudteejaamaga.

Rekonstrueerimistööde käigus muutub tänav kitsamaks, sest olemasolev sõidutee annab praegu kohati välja neljarealise tee mõõtmed. Kergliiklustee äärde tekib ka haljastusriba.

Lisame blogisse jooksvalt infot ehitustööde kohta.