Elva Keskväljak Rekonstrueerimistööd

Elva linnasüdame ehitus kulgeb edukas rütmis

Elva linnasüdame ajakohastamise ehitustööd hakkavad jõudma selle keskpunkti, sest ehitaja on lubanud juuli keskpaigaks asfaldi tänavale maha panna.

Täpsemalt on võetud eesmärk, et 13. juulil on Rally Estonia Elva linnakatse toimumiseks Kesk tänaval asfalt maas ning pärast seda saavad kõik elanikud tänaval hõlpsamalt autoga ringi liikuda. Selleks ajaks ei jõuta tegeleda veel kõnniteede ja haljastusega, kuid ka nendega tegeletakse graafiku järgi.

RTS Infraehituse objektijuht Kristen Veibri ütles, et nad tegutsevad praegu selle nimel, et nii rallifännid kui ka elanikud ei peaks pettuma ning praegu ei näe ta selle plaani täitumisel ka tõrkeid.

Asfalditööde ajal liiklus piiratud

Asfalditöödest antakse kindlasti enne märku Elva valla blogis ja teistes valla kanalites, kuid selleks ajaks tasub meelde jätta, et asfaldi laotamise tõttu on tänav sel ajal osaliselt mõnes kohas suletud. „Värske asfaldi peale ei või autoga sõita, sest see vähendab tee kvaliteeti. Parima tulemuse tagamiseks on tarvis lasta asfaldil jahtuda ja seetõttu peame neis lõikudes autoga liikumist piirama,“ kirjeldas Veibri. Ta lisas, et ligipääs kõikidele kinnistutele siiski tagatakse, kuid mõnikord võib tekkida olukord, kus paar tundi ei pääse autoga ukse ette.

Praeguseks on Kesk tänaval lõpetatud suuremad maa-alused tööd, samuti on teostatud tänavaalused vee- ja kanalisatsioonitööd ning tänavavalgustuse maa-alused tööd. „Kesk tänaval on suuremas mahus tehtud ka liiv- ja killustikaluste ehitused, mis ootavad nüüd hööveldamist.“

Objektijuhi sõnul on nende ehitustööde suurim väljakutse olnud Arbi järvele rajatava terrassi vaiade ehitus, mis pole veel täielikult lõppenud. „Geoloogiliste olude tõttu oli vaiade järve paigaldamine suur väljakutse – järve põhjas on nii palju muda, et tehnika stabiliseerimine oli väga keeruline,“ sõnas Veibri.

Tasub meeles pidada

Kuna ehitustööd hõlmavad ka Arbi järve äärt, siis sel suvel on supluskoht osaliselt aedadega piiratud ning rannas viibimine on ebamugav. Pärast ehitustöid supluskoht säilib ning seal saab edaspidi ujumas käia.

Ehitusega seoses ei põle tänavavalgustus Kesk tänaval, Pargi tänaval, osaliselt Arbi järve ääres, Põik, Apteegi ja Turuplatsi tänaval. Tänavavalgustus taastatakse esimesel võimalusel, pärast ehitustööde lõppemist. Palume õhtusel ajal liigeldes olla ettevaatlikud.